e
Banner

Etiketler: tekstil lojistiği



Galata Taşımacılık’ın her müşteriye özel bir lojistik kreasyonu var



Galata Taşımacılık, tekstil sektöründeki her müşterilerinin ihtiyaçlarını doğru tespit edip, lojistik hizmetlerde buna uygun bir kreasyon yaratıyor. Hazır giyim ve tekstil sektörünün iş hacimleri ve ciroları içinde ciddi bir paya sahip olduğunu belirten Galata Taşımacılık CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vittorio Zagaia, “Önümüzdeki süreçte özellikle yurtiçi perakende sektörüne yönelik daha fazla yatırım yapmayı ve müşterilerimize daha hızlı ve rekabetçi çözümler sunmayı hedefliyoruz” diyor.




Colin’s hızlı ve güçlü tedarik ağı modeliyle globalleşecek


Yayın: 01-06-2015
Kategori: Tekstil

38 ülkede 600 mağaza ile faaliyet gösteren Colin's'in hedefi hızlı perakende, hızlı moda ve güçlü bir lojistik ağla dünya markası olmak. İstanbul Hadımköy’de 38 bin m2’lik depo yatırımıyla tedarik zinciri sürecini ciddi anlamda hızlandırdıklarını belirten Colin's Uluslararası Lojistik Müdürü Gökcan Demir, nakliye organizasyonlarında dış kaynak kullanarak rekabet güçlerini artırdıklarını söylüyor.




Batu’dan Avrupa’ya uçaktan hızlı teslimat


Yayın: 01-06-2015
Kategori: Lojistik

Türkiye-Avrupa hattında havayoluna alternatif olarak devreye aldıkları minivan hizmetinin tekstil sektöründe sıkça tercih edildiğini belirten Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, acil yüklemelerde kapıdan kapıya uçaktan hızlı 36 ila 48 saat arasında teslimat yapabiliyoruz” diyor. Ankara yıl içerisinde askılı araç yatırımı yapacaklarını açıklıyor.




Boyner merkezi dağıtım projesiyle verimliliği artıracak


Yayın: 04-06-2015
Kategori: Tekstil

Boyner, önümüzdeki 2-3 yılda hayata geçireceği önemli projelerle tedarik zinciri ve lojistik süreçlerinde köklü bir dönüşüm yaratmayı hedefliyor. Operasyon ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sedef Nasuhioğlu, bu projelerden birinin tedarik zinciri süreçlerini daha yalın ve verimli hale getirecek olan merkezi dağıtım projesi olduğunu söylüyor.




Militzer & Münch yeni coğrafyalarda podyuma çıkacak


Yayın: 04-06-2015
Kategori: Lojistik

Tekstil sektörüne özel çözümler sunan Militzer & Münch Türkiye, bu alanda yeni ürünler ve coğrafyalara konsantre olacak. Önünüzdeki süreçte yoğunlaşacakları bölgeleri Orta Asya Türk Cumhuriyetleri ve İskandinav ülkeleri olarak açıklayan Militzer & Münch Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alex Sandalcı, yakın zamanda kapalı kasa özel teçhizatlı M&M dorselerini Pendik – Toulon güzergahında da kullanarak, İstanbul’dan Fas Tanca’ya hizmet vermeye başlayacaklarını açıklıyor.




Ekol tekstil sektörünü Just in Time çözümlerle tanıştıracak


Yayın: 15-06-2017
Kategori: Lojistik

Ekol, Endüstri 4.0 stratejisiyle tekstil lojistiğinde de iş akış modelini değiştiriyor. Ürünü rafa hızlı şekilde çıkarabilecek yeni ürünlere odaklandıklarını vurgulayan Ekol Türkiye Ülke Müdürü Murat Kavrar, “Otomotiv literatüründe duymaya alışkın olduğumuz ‘Just in Time’ kavramını tekstil sektörüne uyarlamak için altyapı, sistem ve ürün tasarım çalışmalarımız devam ediyor. Sektördeki lider konumumuzu büyüterek güçlendirmek kararlılığındayız” diyor. 




Vakko yılda 3 milyon ürünle vitrinde


Yayın: 15-06-2017
Kategori: Tekstil

Türkiye’yi lüks moda kavramı ile ilk tanıştıran marka olan Vakko, öncü ve yenilikçi çalışmalarını devam ettirerek, istikrarlı büyümesini sürdürüyor. Vakko yetkililerinin verdiği bilgilere göre, yıllık ortalama üç milyon adet ürünün, üç yüz satış noktasına dağıtımını ve kendi aralarında transferlerini gerçekleştiren şirket, sevkiyatlarda kara, deniz, hava olmak üzere üç taşıma modunu da kullanıyor. 




Tekstilcilere 4 koldan destek Arkas Lojistik’ten


Yayın: 19-06-2017
Kategori: Lojistik

Sektörlere yönelik uzmanlıklar geliştirmeyi önemseyen Arkas Lojistik, depolamadan teslimata kadar tüm aşamalarda sunduğu farklı çözümlerle dış ticaret yapan tekstil sektöründen müşterilerine tek elden destek sağlıyor. Bangladeş’ten Çin’e Endonezya’dan Kazakistan’a uzanan yolda ise müşterilerine dört farklı taşıma yolu sunuyor.




Hazır giyim sektörü havayolundaki krizi fırsata çevirme peşinde


Yayın: 23-12-2020
Kategori: Tekstil

Pandemi döneminde kara ve denizyolu sevkiyatlarında ciddi sorunlarla karşılaşan hazır giyim sektörü, bu dönemde havayolunda yaşanan krizi fırsata çevirmek istiyor. Seyahat kısıtlamaları nedeniyle alanlarda bekleyen THY uçaklarının uygun fiyatla hazır giyim ve diğer sektörlerdeki ihracatçılara tahsis edilmesini talep eden İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe, böylece ABD pazarına havayoluyla ürün sevkiyatının cazip hale getirilebileceğini söyledi. Gültepe ayrıca, navlun desteklerinin süresinin 2 yıl uzatılmasını istedi. 




Galata Taşımacılık tekstil lojistiğinde kabına sığmıyor



Kurulduğu yıldan itibaren oluşturduğu taşıma modelleriyle tekstil sektörünün işini kolaylaştıran Galata Taşımacılık, bu alanda yeni adımlar atmaya devam ediyor. Son olarak ETGB kapsamında yurt dışına yönelik tekstil ürünleri taşıma operasyonları başlattıklarını ve kısa zamanda önemli bir hacme ulaştıklarını belirten Galata Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Vittorio Zagaia, karayolunda portföylerine ekleyecekleri yeni ülkelerle sektöre yönelik hizmet kapsama alanlarını daha da büyüteceklerini söyledi.